Putere prin oameni, editia a-X-a

Forumul de Management

Putere prin Oameni, ediția a X -a

”Conducând oameni diferiți”

Câteva concluzii

Șirul de conferințe susținut de către CDM Cluj sub titlul generic “Putere prin Oameni” a ajuns anul acesta la ediția X.1

Ediția jubiliară a adunat laolaltă peste 160 de manageri și specialiști din firme de prestigiu ca Banca Transilvania, BRD Societe Generale, Compa Sibiu, Electrica, Emerson, Endava, Leoni Wiring, OMV, Petrom, Telekom, Tenaris, Tuborg, Unicredit, Vodafone, dar şi manageri din administrația publică, consultanți și profesori din mediul universitar.

Conferința s-a desfășurat pe parcursul a cca. 9 ore (9.00 – 18.00) și a cuprins intervențiile unor lideri de opinie din mediul de afaceri românesc. În dialogurile fluide și coerente între vorbitori și participanții, în care întrebările nu au ocolit subiecte sensibile și la care invitații au răspuns din experiența și expertiza proprie, cu sinceritate, competență și …umor, a fost abordată diversitatea și puterea pe care aceasta o conferă organizațiilor.

2Invitaţii noştri şi organizaţiile de succes pe care le conduc ne-au demonstrat că acceptarea diversităţii, sub toate formele ei, înseamnă mai mult decât reconciliere umană. În plus, este vorba de productivitate în companii, de proiecte de succes care pot fi construite doar prin înţelegerea perspectivelor, valorilor şi obiceiurilor personale care sunt altfel decât ale noastre, pe colaborare şi apreciere.” a declarat în cuvântul de deschidere Florin-Ioan Petean, directorul executiv al Centrului de Dezvoltare Managerială.

Prima prezentare a fost susținută de către Dnul Francois Coste – CEO GROUPAMA România. Diversitatea în viziunea vorbitorului are legătură cu mai multe categorii3

  • Diversitatea de vârstă – cu accent pe contribuția seniorilor
  • Diversitatea culturală națională
  • Diversitatea culturilor funcționale în firme

Concluzia de final a fost că reconcilierea diferențelor și valorificarea lor productivă printr-o bună conducere, bazată pe respect și încredere, dar și pe asumare la nivel individual, înseamnă performanță.

Printr-un mesaj înregistrat video, CEO Director  General Grup Renault România Dnul Nicholas Maure a prezentat experiența personală legată de diversitate.

4În primul rând diversitatea este culturală, apoi vorbim despre deschiderea absolut necesară pentru a înțelege diferențele între obiceiurile din diferitele părți ale lumii, în economia globală actuală (ne referim de la modul de a aborda problemele pană la modul de a face afacerile). De asemenea este important cum îți conduci echipele, cum prezinți viziunea pentru viitor, cum oferi feedback și cum recunoști și recompensezi succesul.

Dl Costin Borc, CEO CRH România a prezentat o perspectivă bazată pe experiența industrială din mai multe firme, țări și continente.

Valoarea personală într-o organizație este recunoscută în măsura în care reușești să răspunzi cu promptitudine și profesionalism nevoilor unui grup cât mai mare dintre colegi.5

Un mesaj important a fost că a-ți arăta respectul este esențial pentru construirea unor relații productive când ajungi să conduci echipe din diverse culturi, inclusiv prin eforturile de a te integra lingvistic în cultura oamenilor cu care lucrezi.

6Dnul Voicu Oprean – fondator și CEO AROBS Transilvania Software și-a prezentat concluziile privind abordarea diversității în unul dintre cele mai dinamice medii existente astăzi, cel din IT. Cu operațiuni în 4 țări de pe 2 continente munca la Arobs a oferit întreprinzătorului  posibilitatea de a redescoperi cei 5 pași pentru ca o echipă să se bucure de munca făcută.

Dna Dana Oprișan,  HR Director, Group Renault România a prezentat modul de abordare a diversității într-o companie de talie foarte mare și a vorbit despre modul de a face lucrurile în funcțiunea de RH din Renault.7

8Dna Crina Ilie – Vice-președinte HR,  Genpact Europe ne-a povestit despre experiența sa personală, de la o familie multiculturală (cu 4 bunici din 4 etnii diferite), până la conducerea la nivel european a Genpact. Referindu-se la diversitate prin prisma leadership-ului feminin, a identificat și exemplificat 3 factori care ne duc spre succes:

  • performanța,
  • imaginea și
  • expunerea

Director executiv HR, BCR – Erste Bank, Dna Andreea Voinea  ne-a prezentat concluziile organizației din care face parte după trecerea 9prin criza financiară de la sfârșitul deceniului trecut. Schimbările de generații de pe piața muncii, constrângerile generate de criză au făcut să se schimbe politicile de recrutare și on-boarding, iar aceste schimbări au fost  ilustrate cu exemple și cu un consistent dialog cu sala.

10D-l Paul Pătrașcu, Senior HR Manager pentru Europa de Est – Fujikura Automotive – a vorbit în intervenția sa despre diversitatea privită prin prisma actului de conducere și despre modul prin care se trece de la management la leadership în organizație.11

În ultima intervenție a zilei Dl Florin Spătaru Director de Resurse Umane si Afaceri Corporatiste, Damen Shipyard Galația împărtășit concluziile din organizația sa privind modul de a gestiona diversitatea și de a reuși să fii lider prin proprii angajați.

În loc de final

Ediția din acest an a conferinței a fost, spun participanții, un succes, am avut vorbitori experimentați cu abordări interesante și originale, legate de practică. Atmosfera a fost destinsă, de lucru, de împărtășire de experiență.

Echipa CDM vă așteaptă cu drag la ediția a XI-a, care va avea loc joi 6 octombrie 2016!

 

 

Forum de Management

„Leading diverse people”

Descriere

Organizator: Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM) este o organizatie romaneasca care ofera sprijin in dezvoltarea oamenilor si a organizatiilor prin programe de training si consultanta livrate in Romania, Europa Centrala si de Est si Asia.

Participanti: aproximativ 150 manageri de top (manageri generali, HR manageri) si specialisti din organizatii romanesti si multinationale ce opereaza in Romania.

Vorbitori:

Costin Borc, CEO, CRH (fost Lafarge) Romania

Francois Coste, CEO,  Groupama Romania

Crina Ilie, Vice Presedinte HR,  Genpact Europe

Voicu Oprean, Fondator & CEO,  Arobs

Dana Oprişan, HR Director, Grup Renault Romania

Paul Patrascu, HR Senior Manager Eastern Europe, Fujikura

Florin Spataru, Deputy director, Damen Shipyards Galati

Andreea Voinea, Executive director HR,  BCR – Erste Bank

Florin-Ioan Petean, Director Executiv CDM – moderator

 

Tema conferintei: „Leading diverse people” Prin prezentari interactive, vom discuta despre urmatoarele teme de actualitate:

  • Aspecte ale diversitatii multiculturale, nationale, gen, religie dar si despre potential, interese si altele.
  • Abordari productive si experiente aplicate – practici, incercari
  • Talentele din organizatii
  • Organizatiile – un loc de implinire personala

Sesiuni plenare:

Prezentarea unor experiente practice ori a unor modele conceptuale vor fi completate de sesiuni de intrebari si raspunsuri dupa fiecare prezentare.

Locatie: Hotelul Opera Plaza, Cluj-Napoca.

Data: Joi, 1  Octombrie  2015.

Programul zilei:

Ora Activitate
830 –   900 Înregistrarea participanţilor, networking
900 – 1050 Sesiunea plenară 1:  Perspective
  Florin-Ioan Petean , Executive Director CDM – Cuvânt de deschidere
  Francois Coste, CEO, Groupama România

Diversity@Work – o perspectivă  de CEO

1050 – 1120 Pauză cafea
1120 – 1250 Sesiunea plenară 2:  Gândire şi aplicare
Costin Borc, CEO, CRH (fost Lafarge) România

Între strategic și operaţional – o experiență industrială

Voicu Oprean, Fondator & CEO AROBS

Unitate în diversitate sau cum găseşti locul potrivit pentru fiecare piesă de puzzle

Dana Oprișan, HR Director, Group Renault Romania

Diversitatea conduce spre succes, noi conducem diversitatea

1250 – 1430 Pauză de masă
1430 – 1550 Sesiunea plenară 3: Spre viitor
  Crina Ilie,  Vice-preşedinte HR,  Genpact Europe

Transpunerea în realitate a diversitatii în conducere

 Andreea Voinea,  Director executiv HR, BCR – Erste Bank

Lecţii de HR învăţate de bănci în perioada de criză

1600 – 1630 Pauză cafea
1630 – 1800 Sesiunea plenară 4: Performanţă
Paul Pătraşcu, Senior HR Manager pentru Europa de Est – Fujikura Automotive

Diversitatea – de la ghimpe la performanţă

Florin Spătaru, Director de Resurse Umane si Afaceri Corporatiste, Damen Galaţi

Lider prin proprii angajaţi.  Performanţa economică prin dezvoltare organizaţionala în Damen Shipyards Galati

Comments are closed.