ANTARCTICA

OBIECTIVE:

  • Exersarea abilităților de planificare și implementare a unui proiect ținând cont de resursele disponibile, costurile alocate și cerințele de calitate solicitate.
  • Aplicarea de metode de analiză a riscului atât în etapa de planificare cât și în etapa de implementare a proiectului.
  • Înțelegerea rolului propriu pe care îl adoptă fiecare membru în cadrul echipei și modalitatea în care pot să se completeze astfel încât să funcționeze eficace.
  • Concentrarea echipei pe rezolvarea de probleme și luare de decizii.
  • Aplicarea principiilor esențiale de lucru în echipă care contribuie la depășirea blocajelor de relaționare ca urmare a angajamentului asumat la nivel de echipă.
  • Crearea unei atmosfere de încredere care facilitează sprijinul reciproc și schimbările constructive.
  • Exersarea abilităților de influențare pornind de la o serie de cerințe solicitate.

Nr. persoane 10-200

6 ore (adaptabil)

Indoor / Outdoor

Sunteți o echipa de exploratori care și-au propus să traverseze continentul alb, Antarctica. O asemenea expediție presupune costuri foarte ridicate dar, mai mult decât atât, o planificare foarte amănunțită a timpului, resurselor și a oamenilor din echipă. Antarctica este o activitate exigentă și realistă de planificare complexă a proiectelor și de urmare a traseului propus –  de a ajunge la Polul Sud și înapoi. Succesul proiectului depinde și de modul în care echipele vor convinge sponsorii în vederea acordării finanțării pentru obținerea rezultatelor dorite cu această expediție.

Activitatea răspunde obiectivelor de dezvoltare a abilităților de planificare și implementare a proiectelor, de colaborare și influențare pentru atingerea obiectivelor stabilite.

Realist, motivant, provocator!