Centre de Evaluare și Dezvoltare

Aceste Centre de Evaluare și Dezvoltare pot fi utilizate în:

Selecția internă și definirea planurilor de succesiune

Metodologia de selecție propusă de CDM asigură un proces eficient și valid de identificare a persoanelor potrivite pentru pozițiile cheie deoarece adaptăm procesul de selecție internă indicatorilor critici, strategiei și valorilor companiei. Astfel putem oferi informații valide în identificarea succesorilor interni pentru pozițiile cheie din companie, și oferim sprijin în stabilirea planurilor de succesiune.

Identificarea potențialului/talentelor pentru ocuparea poziții cheie

Metodologia utilizată de CDM în cadrul Centrelor de Evaluare și Dezvoltare definește comportamentele care prezic potențialul de manager conform industriei și contextului de business al companiei și  combină tehnicile tradiționale de evaluare (testele psihologice) cu o serie de simulări de business, studii de caz, jocuri de rol, teste situaționale, susținere de prezentări, etc. care sunt și acestea adaptate specificului companiei.

Identificarea nevoilor și dezvoltarea angajaților

CDM oferă informații specifice care să susțină dezvoltarea planurilor de training pentru persoanele care au fost incluse în centrele de evaluare și dezvoltare. CDM proiectează și susține programe de training pentru dezvoltarea personală și profesională a candidaților centrelor.