COMUNITATE DE ÎNVĂȚARE SHARE-IT

OBIECTIVE:

  • Facilitarea unei comunități de învățare și a obișnuinței de a împărtășii informații, abilități dobândite, experiențe și practici cheie între participanți.
  • Crearea unei atmosfere de încredere care facilitează sprijinul reciproc și comunicarea constructivă între participanți – conștientizarea impactului.
  • Conștientizarea contribuțiilor individuale la succesul echipei de participanți, impactul comportamentelor de identificare a așteptărilor și orientare pe interesele membrilor echipei.
  • Conștientizarea necesității colaborării și susținerii inter-personale pentru atingerea rezultatele dorite.
  • Aplicarea principiilor esențiale de lucru în echipă care contribuie la depășirea blocajelor de relaționare ca urmare a angajamentului asumat la nivel de echipă.

Nr. persoane 10-100

5 ore (adaptabil)

Indoor / Outdoor

Together Everyone Achieve More – (TEAM) este la fel de valabil și în cazul comunităților de învățare ca și în cazul echipelor. Rezultatele pe termen lung ale unei comunități de practică sunt mai bune, atât luate în ansamblu cât și pentru fiecare membru în parte.

Comunitățile de practică (învățare/bune practici) sunt structuri create organic, ele evoluează împreună cu membrii lor, pe baza așteptărilor și implicării acestora. De aceea este important în formarea unei comunități de învățare, ca participanții să discute despre nevoile lor, despre așteptări și timpul disponibil și să dezvolte încredere unii în alții, înțelegere, o perspectiva comună și abordări comune.