ODISEEA MĂRII NEGRE

OBIECTIVE:

  • Dezvoltarea coeziunii în echipă prin clarificarea așteptărilor reciproce între membrii echipei.
  • Definirea de norme de comunicare funcționale care să le permită membrilor echipei să-și regleze relațiile interpersonale, să aibă încredere unii în ceilalți și să funcționeze eficace în echipă.
  • Înțelegerea rolului propriu pe care îl adoptă fiecare membru în cadrul echipei și modalitatea în care pot să se completeze astfel încât să funcționeze eficace ca și echipă.
  • Conștientizarea necesității colaborării și susținerii inter-personale pentru atingerea rezultatele dorite.
  • Identificarea punctelor tari și aspectelor de îmbunătățit la nivel de echipă și individual.

Nr. persoane 20-200

8 ore (adaptabil)

Indoor / Outdoor

Sunteți o trupa de soldați ahei, instruită de către Ulise, cu toate abilitățile și cunoștințele sale și a cărei misiune este de a aduce pe insula Itaca, casa lor, înțelepciune din partea Zeilor. Doar cu această înțelepciune veți reuși să aduceți pacea, de mulți ani dorită, pe insula voastră.

Deși ne dorim ca fiecare membru din echipa noastră să dețină înțelepciunea, intuiția, curajul și perseverența lui Ulise, nici chiar acel Ulise nu ar fi reușit să treacă peste toate provocările din aventura sa pe drumul de întoarcere acasă fără ajutorul echipei sale.

Pe parcursul programului de teambuilding membrii echipei vor experimenta diverse provocări cu scopul de a le crește nivelul de încredere în capacitatea echipei de a valorifica punctele tari și cele pe care trebuie să le îmbunătățească, iar prin tot acest proces dobândesc abilități esențiale de lucru în echipă. Echipele vor construi corăbii, inteligent și eficace, vor face față unui asalt de ciclopi, se vor alia cu celelalte echipe în lupta pentru înțelepciune, ca mai apoi să treacă cu bine prin poarta zeilor înapoi spre insula Itaca.

În alte epoci, pe alte continente și în orice companie, contribuția fiecărei persoane crește atunci când echipa din care face parte este eficace și are identitate.